...

Yabancı Diller Yüksekokulu

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları - Yıl Sonu ( Final ) Sınavı Hakkında Duyuru
19/05/2017

 Yıl sonu sınavına girmeye hak kazanan sevgili öğrencilerimiz , 23 - 24 Mayıs Tarihlerinde 09.30'da Yabancı Diller Yüksekokulunda sınavlarına gireceklerdir. Yıl sonu sınavı iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama 23 Mayıs 2017 09.30'da gerçekleşecektir. İlk aşamada öğrencilerimizin 100 soruluk bir test çözmesi gerekmektedır. Bu testte hedeflenen yüzde 60 Grammar (Dilbigisi), yüzde 20 Vocabulary (Kelime Bilgisi) ve yüzde 20 Reading (Okuma) becerilerini ölçmektedir. Gerekli gördüğü takdirde Temel Yabancı Diller Bölümü sınavı sorusu sayısında ve dağılımında değişikliğe gidebilir. Sınav için ayrılacak toplam süre 120 dakika olarak düşünülmektedir. 

Ertesi gün 2. aşamada yapılacak sınavlarda ise; yüzde 30 Listening (Dinleme) , yüzde 30 Speaking ve yüzde 40 Writing ( Yazma ) becerilerini ölçen sınavlar sınavlar yapılacaktır. Sırasıyla öğrencilerin önce Listening (Dinleme ) hemen sonrasında Writing  (Yazma) becerilerini ölçen sınavlar yapılacaktır. Aynı gün öğleden sonra saat 13.30'dan itibaren öğrenciler Speaking ( Konuşma ) sınavına katılacaktır.

Yıl sonu sınav notu , ilk aşamanın ve ikinci aşamanın yüzde 50'si alınarak hesaplanacaktır.

Sınav yerleriniz ve sıra konusunda ise , hangi aşamada hangi sınava hangi derslikte gireceğiniz ve konuşma sınavına hangi sıra ile gireceğinizi belirten listeler, sınavların gerçekleşeceği gün, Yüksekokul panosuna, gireceğiniz dersliğe ve öğretim elemanlarının kapılarına asılacaktır. 

Temel Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı