...

Yabancı Diller Yüksekokulu

NEVÜ-YDYO 2020-2021 Akademik Yılı Uzaktan Eğitim Uygulama Usul ve Esasları
14/09/2020

NEVÜ-YDYO 2020-2021 Akademik Yılı Uzaktan Eğitim Uygulama Usul ve Esasları belirlenmiştir. Tüm Öğrencilerimizin aşağıda yer alan usul ve esasları dikkatle okumaları gerekmektedir. 

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (NEVÜ-YDYO) 2020-2021 AKADEMİK YILI UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA USUL VE ESASLARI

 

Madde 1: NEVÜ-YDYO tarafından verilen zorunlu hazırlık, isteğe bağlı hazırlık ve diğer tüm zorunlu ve seçmeli yabancı dil dersleri uzaktan eğitim yolu ile ve canlı dersler şeklinde verilecektir.

Madde 2: Zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı öğrencilerimizin BURAYA TIKLAYARAK ulaşacakları NEVÜ-YDYO Öğrenci Bilgi Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Madde 3: Öğrencilerimizin dersleri verimli şekilde sürdürebilmeleri için uzaktan eğitim araç ve gereçlerine  (bilgisayar, mikrofon, web kamerası, kitaplar, online platform şifresi) sahip olması beklenmektedir. Bu araç ve gereçler online platformun kullanılmasında da öğrencilerimiz için gereklidir. Online platform canlı dersleri tamamlayıcı nitelikte olan ve ölçme-değerlendirme sürecinde katkıya sahip internet üzerinden yapılacak çalışmalardır. Derslerde kullanılacak kitapları satın aldığınızda online platform şifresine de sahip olacaksınız. Hangi kitapları ve ne şekilde satın alacağınız daha sonra sitemiz üzerinden (https://ydyo.nevsehir.edu.tr/) ilan edilecektir.

Madde 4: Öğrencilerimiz 28 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında https://ubs.nevsehir.edu.tr/ adresi üzerinden ders kaydı yapacaklardır. Zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık öğrencileri hiçbir ders seçmeden ders kaydı yapacaklardır. Daha sonra öğrencilerimizin https://ydyo.nevsehir.edu.tr/ adresinden hangi şubeye atandıklarını takip etmeleri ve haftalık ders programını öğrenmeleri gerekmektedir.

Madde 5: Dersler 05 Ekim 2020 tarihi itibariyle canlı olarak başlayacaktır. Derslerin işleneceği internet adresi üniversitemizce duyurulacaktır.

Madde 6:  Zorunlu Hazırlık Sınıfları (Almanca ve İngilizce Öğretmenliği programları için) Yeterlilik/Muafiyet Sınavı 28-29 Eylül 2020 tarihinde üniversitemiz merkez yerleşkede bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu binasında salgın önlemleri dikkate alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Sınava katılmak isteyen öğrencilerimiz BURAYA TIKLAYARAK  başvuru formuna ulaşabilirler. Son başvuru tarihi 21 Eylül 2020’dir.

Madde 7: Turizm Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet/Yeterlilik Sınavı 28 Eylül 2020 tarihinde üniversitemiz merkez yerleşkede bulunan Turizm Fakültesi binasında salgın önlemleri dikkate alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Bu sınavın başvuruları Turizm Fakültesi tarafından alınacaktır.

Madde 8: Diğer tüm akademik birimlerde bulunan öğrencilerimiz için Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet/Yeterlilik Sınavı 28 Eylül 2020 tarihinde çevirim içi olarak gerçekleştirilecektir. Bu sınav ile ilgili detaylar daha sonra duyurulacaktır.

Madde 9: İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfı tercih değişikliği için son tarih 30 Eylül 2020’dir.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu