...

Yabancı Diller Yüksekokulu

NEVÜ-Yabancı Diller Yüksekokulu’nda "İngilizce Hazırlık Eğitimi Fırsatı"
01/03/2021

NEVÜ-Yabancı Diller Yüksekokulu’nda "İngilizce Hazırlık Eğitimi Fırsatı"

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu, bünyesinde bulundurduğu 27 İngilizce Öğretim Görevlisi ile üniversitemizin tüm akademik birimlerinde yer alan zorunlu/seçmeli İngilizce derslerini yürütmektedir. Buna ek olarak, NEÜ-YDYO bünyesinde bazı programlar için zorunlu, bazı programlar için ise isteğe bağlı hazırlık eğitimi de verilmektedir. Her ne kadar isteğe bağlı hazırlık eğitimi uygulansa da çeşitli engeller nedeniyle bazı öğrenciler bu eğitime ulaşamayabiliyordu. Bu sorunu gidermek ve engelleri ortadan kaldırmak üzere, Yabancı Diller Yüksekokulu üniversitemiz senatosuna İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi kapsamının genişletilmesi yönünde bir teklif sundu. Üniversitemiz senatosu 22 Ocak 2021 tarihinde bu teklifi görüştü ve sonuç olarak NEVÜ-YDYO bünyesinde verilen isteğe bağlı hazırlık eğitimine erişebilen öğrenci sayısının arttırılmasına karar verildi. Buna göre üniversitemizin tüm akademik birimlerine yerleşen öğrencilerimiz diledikleri takdirde bölümlerine başlamadan önce NEVÜ-YDYO bünyesine İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi alabilecekler.

Bu sevindirici haberi üniversitemizin değerli çalışanlarına, sevgili öğrencilerimize ve Nevşehir halkına vermekten mutluluk duymaktayız. Üniversitemizin öğrencilerine ve bölgeye katkılarına bu noktada vesile olmak bize ayrı bir motivasyon vermektedir.

 

İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi Nedir?

NEÜ-YDYO tarafından verilen İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi, eğitim-öğretim dili tamamen Türkçe olan programlara yerleşen öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine olanak tanıyan bir eğitim programıdır. Üniversitemize yeni yerleşen öğrenciler kayıt esnasında isteğe bağlı hazırlık tercihlerini “EVET” işaretleyerek bu eğitimden yararlanabilirler. Bu eğitimi tercih etmek isteğe bağlıdır ancak eğitimin gereklerini yerine getirmek zorunludur. Bu gerekler ders materyali temin etmek, verilen ödevleri hazırlamak, portfolyo kullanmak, çevrimiçi çalışmalar yapmak, haberli ya da habersiz yapılan kısa sınavlara, vize ve final sınavlarına katılmak ve belirli sınırlar içerisinde derslere devam etmektir. İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi haftada 26 saat olmak üzere bir akademik yıl sürmektedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı ilkelerine göre dört beceri (dinleme, konuşma, okuma, yazma) üzerinden verilmektedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgi için BURAYA TIKLAYINIZ.