...

Yabancı Diller Yüksekokulu

NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı “EAP Leaders of Tomorrow (e-LOT)” Projesinde
08/07/2022

NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı Doç. Dr. Selda ÖZER British Council tarafından finanse edilen Çukurova Üniversitesi ve İngiltere Leeds Beckett Üniversitesi işbirliği ile yürütülen “EAP Leaders of Tomorrow (e-LOT)” projesine araştırmacı olarak seçilerek görev almıştır.

Projenin amacı, Akademik Amaçlı İngilizce (English for Academic Purposes-EAP) bağlamında Türkiye Yükseköğretim Kurumlarında genel ve akademik İngilizce öğreten İngilizce öğretim elemanlarının eğitim bilimleri alanında program tasarımı ve değerlendirme yeteneklerini kapsayan öğretim becerilerini geliştirmektir. Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan 25 İngilizce öğretim elemanı katılmıştır. İki yıllık projenin ilk yılı 4 modülden ve her bir modül 5/6 oturumdan oluşmuştur. Modüller Ocak-Mayıs 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Katılımcılar arasından seçilen 5 İngilizce öğretim elemanı arasında yer alan NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı Doç. Dr. Selda ÖZER proje koordinatörleri ile birlikte 13-17 Haziran 2022 tarihleri arasında projenin paydaşı olan İngiltere Leeds Beckett Üniversitesindeki Akademik Amaçlı İngilizce (English for Academic Purposes-EAP) öğretim sürecinin katılımcılar tarafından gözlenmesi etkinliğine katılmış ve 5 Temmuz 2022 tarihinde yapılan projenin kapanış toplantısında mentörlük sertifikası almıştır. Projenin ikinci yılında mentörlerden en az 3 İngilizce öğretim elemanına benzer şekilde mentörlük yapması beklenmektedir.

Projeyle ilgi detaylı bilgilere https://www.eapleadersoftomorrow.com adresinden ulaşılabilir.