...

Yabancı Diller Yüksekokulu

Hazırlık Sınıfını Tamamlayan Öğrencilerimizin Zorunlu Yabancı Dil (I-II) Muafiyet Sınavına Girme Durumları
27/09/2020

Hazırlık Sınıfını Tamamlayan Öğrencilerimizin Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına Girme Durumları aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır. Lütfen kendi durumunuza uygun olanı uygulayınız.

  • NEVÜ-YDYO bünyesinde İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimini tamamlayan ve BAŞARILI olarak birinci sınıfa geçen öğrencilerimiz NEVÜ-YDYO Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönergesinin 25. maddesi uyarınca birinci sınıfta almak zorunda oldukları haftada 4 saate kadar olan Yabancı Dil (İngilizce) dersinden AA not ortalaması ile muaf olabilirler. Bu işlem için öğrencilerimizin kendi birimlerine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerimizin 28 ylül 2020 Pazartesi tarihinde 09.00-12.00 saatleri arasında çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecek olan Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girmelerine GEREK YOKTUR.
  • NEVÜ-YDYO bünyesinde İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi alan ve BAŞARISIZ olarak birinci sınıfa geçen öğrencilerimiz birinci sınıfta bulunan Yabancı Dil (İngilizce) dersini almak zorundadırlar. Öğrencilerimiz bu dersten muaf olmak isterlerse 28 ylül 2020 Pazartesi tarihinde 09.00-12.00 saatleri arasında çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecek olan Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına katılabilirler. Sınava katılmak zorunlu değildir. Sınav ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için buraya, sınava katılma adımlarını görmek için ise buraya tıklayabilirsinz.
  • NEVÜ-İlahiyat Fakültesi bünyesinde Zorunlu Arapça Hazırlık Eğitimini tamamlayan ve birinci sınıfa başlayan öğrencilerimiz birinci sınıfta bulunan Yabancı Dil (İngilizce) dersini almak zorundadırlar. Öğrencilerimiz bu dersten muaf olmak isterlerse 28 ylül 2020 Pazartesi tarihinde 09.00-12.00 saatleri arasında çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecek olan Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavına katılabilirler. Sınava katılmak zorunlu değildir. Sınav ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için buraya, sınava katılma adımlarını görmek için ise buraya tıklayabilirsinz.
Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ile ilgili gerekli tüm bilgiler NEVÜ-YDYO internet adresinde bulunmaktadır.
Sorunsuz ve başarılı bir sınav geçirmenizi dileriz.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü